No. 25 (2005): Fondo Casasola: relecturas
Soportes e imágenes

De la sal al huevo. Un apunte sobre la transición técnica en la fotografía del siglo XIX

Published 2005-12-31

How to Cite

De la sal al huevo. Un apunte sobre la transición técnica en la fotografía del siglo XIX. (2005). Alquimia, 25, 44-45. https://revistas.inah.gob.mx/index.php/alquimia/article/view/5312

Abstract

No se cuenta con Resumen.

Downloads

Download data is not yet available.

References

  1. M. Guignet. “Observations on the Tinctorial Properties of Albumen”, en The British Journal of Photography, Londres, septiembre 1, 1860, p. 254.
  2. “Albumenised Paper”, en The British Journal of Photography, Londres, 12 de agosto de 1864, p. 290.
  3. James M. Reilly, The Albumen & Salted Paper Book: The History and Practice of Photographic Printing, 1840-1895, Rochester, N.Y., Light Impressions Corporation, 1980.
  4. Timothy Vitale y Paul Messier, “Physical and Mechanical Properties of Albumen Photographs”, en Journal of the American Institute for Conservation, vol. 3, 1994, pp. 279-99.