Entre el exceso y la deficiencia (hacia el derecho a una alimentación sana para todos). Ensayo sobre la cultura alimentaria en la ciudad de México*
Keywords:
Antropología, Antropología física, Ciudad de México, AlimentaciónAbstract
In spite of the presence of many studies that take aim on México City's cultural phenomena, very few of them deal with alimentary practices. This paper intends to address this issue in two levels: within the domestic unit and as it operates in the community, underlining the possible political advantages of the latter.
Downloads
References
Ursula Oswald, Estrategias de supervivencia en la ciudad de México, Centro Regional de Investigaciones Multidisciplinarias-Universidad Nacional Autónoma de México, México, 1991, 219 pp.
Instituto Nacional de la Nutrición Salvador Zubirán, Encuesta Urbana de Alimentación y Nutrición en la Zona Metropolitana de la Ciudad de México, 1995, 46 pp.
Rosa María Virrareal Ríos La promoción de la salud popular Un camino de autoconstitución de sujetos, inédito.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 1998 Instituto Nacional de Antropología e Historia
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.