Cuisine, gastronomy and modernity: toward a definition of gastronomy Steffan Igor Ayora Diaz 6-14 PDF (Spanish)
Some reflections on food culture, traditional cuisine and Mexican gastronomy: Algunas reflexiones Lilia Hernández Albarrán 15-27 PDF (Spanish)
The dietary sovereignty of the Aymara people in the district of Vilquechico, Peru Hernán Cornejo Velásquez 37-62 PDF (Spanish)
Nomadic and colonial wandering: Food culture in northeastern Mexico Edith Yesenia Peña Sánchez 37-62 PDF (Spanish)
Memory of water, land, milpa, and flavors: Changes in traditional food in Tlalpan Gerardo Mora Jiménez, Esther Gallardo González 63-73 PDF (Spanish)
Tradiciones culinarias del noreste: Entrevista a Jaime Gutiérrez, el Conde de Agualeguas, cronista del municipio de Agualeguas, Nuevo León Iris Sabdi Hernández Manrique 86-95 PDF (Spanish)
Todo lo que camina, corre y vuela… pa’ la cazuela.1 Ra n’go de ga hñuni ma hai Lilia Hernández Albarrán 96-112 PDF (Spanish)
When meaning happens: A methodological look at narrative and cosmology within a Nahua community in the Sierra Norte de Puebla Eliana Acosta Márquez 113-125 PDF (Spanish)
Relevancia del peritaje antropológico en un caso por portación de armas dentro del sistema acusatorio adversarial Xóchitl Zolueta Juan 126-130 PDF (Spanish)
Proyecto Estrategias de Supervivencia Doméstica y sus Consecuencias en la Salud y Nutrición en México Mónica Paola Zúñiga Escobar 131-134 PDF (Spanish)
Utopística agroecológica: Reseña crítica del libro: Miguel Ángel Huato y Víctor M. Toledo (2016). Utopística agroecológica. Innovaciones campesinas y seguridad alimentaria en maíz. Puebla: buap Benito Ramírez Valverde 135-139 PDF (Spanish)
II Encuentro de Cocinas en México: Procesos Biosociales, Históricos y de Reproducción Cultural Rosa María Raquel Pérez Hernández 140-144 PDF (Spanish)